lørdag 11. september 2010

Supperådet samles igjen: Kinesisk kyllingsuppe

Supperådet er i vinden om dagen! Bloggen, det vil si floggen, er i ferd med å bli en av Norges mest leste (...), og rådet har klart å møtes jevnlig. Når det i tillegg er hyggelig topper det hele seg. Her om dagen reiste vi sammen tilbake til Asia, i form av en kinesisk kyllingsuppe. Suppen må kunne sies å være et eksperiment; den inneholdt så mange nye ingredienser at vi måtte besøke skumle butikker i skumle deler av byen. Men resultatet ble upåklagelig! Prøv selv!

400 g kylling, strimlet
3 ss soyasaus
2 ss tørr sherry
2 ss orientalsk sesamolje
3 fedd hvitløk, revet
3 ss tahini (sesampasta)
3 ss ingefær, revet
1 ss sukker
1 ss riseddik
1,5 ts chili- og hvitløk
3/4 hode kinakål, skivet
6 vårløk, finhakket
2 l kyllingkraft
2 pakker nudler
1 frisk koriander, hakket

SLIK GJØR DU:
Bland soyasaus, sherry og en spiseskje sesamolje i en bolle. Tilsett kyllingen og bland. Dette skal stå i minst 20 minutter i kjøleskapet for at smaken skal sette seg i kyllingen. Bland hvitløk, tahini, ingefær, chilisaus, sukker og riseddik i en bolle. Sautér kinakålen og og vårløken i litt sesamolje i en kaserolle til det blir mørt. Tilsett kyllingkraften og kok opp. Når dette koker kan du spe i blandingen med hvitløk, tahini etc. Vi brukte ikke så mye som oppgitt i oppskriften; prøv deg frem. Ha oppi halve korianderplanten og kyllingen. La koke i fem minutter. Samtidig skal du koke nudlene i en egen kaserolle. Dette for at de ikke skal stjele all vesken i selve suppen. Etter de nevnte fem minuttene kan du tilsette nudlene i suppen og smake til med salt og pepper. Server i skåler og strø litt fersk koriander over. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar