torsdag 23. september 2010

Supperådet samles igjen: Het indisk tomat rasam-suppe

Kalenderen viser torsdag 23. september, og jaggumeg er vi ikke allerede gjennom en hel runde med suppe! Vi begynte i Avdeling Incognitogaten, beveget oss deretter videre til Avdeling Bislett, via Solli plass Supperieure til Avdeling Baldersgate. Blåskjell, blomkål, kinesisk kylling og i dag en het indier; for en start på sesongen!
Oppskriften som følger satte den perfekte rammen for en utrolig hyggelig kveld i Baldersgate! Først som sist må det likevel nevnes at suppen er noe spicy for blonde, sarte gutter, men er du glad i mat som etterlater seg spor er dette suppen for deg. I brudd med oppkriften tilsatte verten ristede scampis; et perfekt tilbehør til denne lekne, men dog mysteriske retten. En berusende kveld!

12 mellomstore tomater, skåret i fire
3 fedd hvitlök
2,5 cm fersk ingefär, skallet og skivet
100 g tamarinpasta
fersk koriander, finhakket
1 grönn chili
1 ts gurkemeie
0,5 ts törket koriander
salt og pepper

3 ss rapsolje
1 ts sennepsfrö
3 törkede små röde chili, knus
0,5 ts kummin frö

SLIK GJÖR DU:

Legg tomatene, hvitlöken og ingefären i en blender med 2 dl vann og bland i ett minutt eller til konsistensen er myk. Hell i en stor kaserolle og tilsett tamrin, törket koriander, salt og pepper. La koke på middels temperatur i 25 minutter. Dersom det blir for tykk konsistens kan du spe ut med vann.
Varm rapsoljen i stekepannen. Hell i sennepsfröene. Når de begynner å poppe tilsetter du röd chili og kumminfrö. Stek i 10 sekunder og fjern fra platen.
Hell suppen i skåler og hell over krydderoljen. Garnér med ferske korianderblader og server med nanbröd.
Skru på Dr. Bombay's Taxidriver og la det stå til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar