onsdag 22. september 2010

Dagens: Thailandsk kyllingsuppe

Dette er én av to varianter "thai chicken soup" vi har prøvd i Supperådet. Dette er nok den beste, men også den som krever både mest tid og ingredienser. Men så er den til gjengjeld helt fantastisk! Denne oppskriften er passe mengde for to stykker som hovedrett, fire som forrett.


1,5 l god kyllingkraft (vi brukte buljongterninger...)
2 kyllingbryst, strimlet
4 kaffir limeblader
1 lemongrass-stilk
2,5 dl shitakesopp, hakket
1 tommel ingefær, hakket
1-3 friske chili, finhakket
1 boks kokosmelk (styr unna lett-utgaven!)
2 ss lime, presset
2 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1 håndfull frisk koriander
1 håndfull frisk basilikum
3 vårløk, hakket


SLIK GJØR DU:

1. Skjær opp og finhakk den nedre delen av lemongrass'et. Toppen går i suppen.
2. Kok opp kyllingkraften på middels varme.
3. Tilsett kylling og sopp.
4. Tilsett lemongrass (toppen), kaffir limeblader og chilien. La koke i fem minutter.
5. Skru ned temperaturen noe. Tilsett ingefær, halve kokosmelken og fiskesausen. Rør skikkelig og kok opp.
6. Skru ned temperaturen noe. Tilsett limejuice og rør om.
7. Smak! Målet er å finne en god balanse mellom surt, sterkt, søtt og salt. Vil du ha den mer salt; tilsett mer fiskesaus. Vil du ha den søtere; tilsett kokosmelk. Og hvis du vil ha den sterkere; ja, da tilsetter du chili!
8. Fordel suppen i skåler og strø koriander, basilikum og vårløk over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar