mandag 6. september 2010

Anmeldelse: Løksuppe på Forest & Brown

Her om dagen avla en aldri så liten delegasjon (les: én person) fra Supperådet den hyggelige pub'en Forest & Brown på Frogner. Mål for aftenen: Å prøve ut stedets franske (gratinerte) løksuppe. Forest & Brown er en favoritt blant mange Frogner-beboere, og det er ikke bare på grunn av de hyggelige lokalene og den lett tilgjengelige ølen. Stedets mat er faktisk ikke så verst! Det vil si, vi har kun prøvd ut pizzaen, og den er meget tilfredsstillende. Dermed var forventningene tilsvarende høye til løksuppen.
98 kroner - det lar seg absolutt høre av. Til sammenligning koster tilsvarende rett på Hansken, som er kåret til byens beste, rundt 140,-. Betjeningen på F&B er alltid hyggelig og effektiv, og en stor suppeskål kom raskt på bordet. Og her stopper også alle varme ord om denne retten. Kanskje burde vi skjønt det allerede da vi så fargen på suppen; den var grønn (ja, GRØNN). På toppen lå en liten toast med ost og fløt, og det vi kunne ved første øyekast slå fast at osten IKKE var en Gruyere. La gå. Men da det viste seg at suppen også smaker grønt, da var det ikke lenger mulig å unnskylde retten. Kraften, som opplagt ikke var en kraft, men heller en smørje kokt på vann og buljongterninger med fyll, smakte svært lite heldig. Vi er klar over at en løksuppe skal inneholde urter, men hvilke urter som gjorde denne suppe så grønn og lite velsmakende er fortsatt uvisst. Det er vanskelig å forklare smaken, og vi ønsker heller ikke å anbefale deg å prøve selv.
Som kjent ligger hemmeligheten til en god suppe i kraften. Derfra og ut skal det mye til å gå feil. Dette har dessverre gått kokken på Forest & Brown hus forbi.
Vi gir suppen en 2'er på terningen, og anbefaler deg heller å gå for pizzaen med kjøttboller. Dette var ikke bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar