
Denne oppskriften er skrevet etter hukommelsen, og er basert på suppen en av rådsmedlemmene fikk servert av sin bestemor da han var yngre. Hun pleide å lage matzeboller og ha disse oppi, men for enkelhets skyld står vi over det.
Suppen ble servert Supperådet en kald høstdag, høsten 2009.
1 hel rå kylling
1 stor løk
4 gulrøtter
1 sellerirot
salt (gjerne kosher)
pepper
laubærblad
***
1. Del kyllingen først i to, skjær så av lårene. Skjær løken i passe store båter, kutt gulrøttene i litt under 1 cm tykke skiver, skrell selleriroten og skjær den i terninger du klarer å få i munnen.
2. Ha alt i en stor gryte og dekk med vann, tilsett et par laubærblader, salt og pepper og kok opp
3. La koke i ca. 3 timer. Vend kyllingen innimellom så den ikke svir seg i bunn, fjern skum som legger seg på toppen underveis
4. Ta kyllingen ut av gryten, fjern all skinn og ben. Skjør kjøttet i spiselige biter og hell tilbake i gryten. Fjern alt skum på toppen.
5. Smak til med salt og pepper, server i varme skåler
I mange oppskrifter har man også dill og persille i gryten. Prøv gjerne det. Shalom!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar