BLOMKÅLSUPPE
Suppe
25 g smør
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 stilker timian
1 laurbærblad
1 ½ blomkål, hakket
½ kg poteter, skrelt og delt i biter (jeg droppet denne ingrediensen)
7 dl kyllingkraft/kyllingbuljong
5 dl melk
1 dl matfløte
Parmesanblomkålsmuler
½ blomkål, i bitte små buketter
2 ss olivenolje
40 g revet parmesan
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele på lav varme og ha i hvitløk, timian og laurbærblad og stek i 5-8 minutter, til løken er myk. Ha i potet, blomkål, kyllingkraft og melk. Sett opp varmen litt, till middels, og la det småkoke i 25-30 minutter, til det er mørt. Ta vekk fra platen og bruk en stavmikser til å gjøre suppen jevn. Smak til med salt, pepper og fløte. Mens suppen koker, lag parmesanblomkålsmuler. Ha blomkål, olje og parmesan i en bolle og bland godt. Varm opp en stekepanne på høy varme og ha det hele i. Stek under røring i ca. 2 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Strø på toppen av suppen under servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar