torsdag 26. august 2010

Supperådet samles igjen: Blomkålsuppe

Nok en gang samlet Supperådet seg - nok en gang ble en deilig suppe tryllet frem! Man skulle kanskje tro at for eksempel blomkålsuppe er en av de første suppene som blir laget når man danner et supperåd, men utrolig nok var det ikke slik for oss. Derfor debuterte blomkålsuppen i rådet i dag. Og for en debut!
Selvfølgelig har vi alle spist blomkålsuppe før, men med hånden på hjertet hevet dagens versjon listen for alle fremtidige supper basert på denne spenstige rotgrønnsaken. Kanskje var det den kremede, men dog så lette suppen som gjorde det, eller kanskje var det de små blomkålbitene surret i olivenolje og parmesan som gjorde susen. Prøv oppskriften og bedøm selv!

Oppskrift:

BLOMKÅLSUPPE

Suppe

25 g smør

1 løk, hakket

2 fedd hvitløk, finhakket

3 stilker timian

1 laurbærblad

1 ½ blomkål, hakket

½ kg poteter, skrelt og delt i biter (jeg droppet denne ingrediensen)

7 dl kyllingkraft/kyllingbuljong

5 dl melk

1 dl matfløte

Parmesanblomkålsmuler

½ blomkål, i bitte små buketter

2 ss olivenolje

40 g revet parmesan

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele på lav varme og ha i hvitløk, timian og laurbærblad og stek i 5-8 minutter, til løken er myk. Ha i potet, blomkål, kyllingkraft og melk. Sett opp varmen litt, till middels, og la det småkoke i 25-30 minutter, til det er mørt. Ta vekk fra platen og bruk en stavmikser til å gjøre suppen jevn. Smak til med salt, pepper og fløte. Mens suppen koker, lag parmesanblomkålsmuler. Ha blomkål, olje og parmesan i en bolle og bland godt. Varm opp en stekepanne på høy varme og ha det hele i. Stek under røring i ca. 2 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Strø på toppen av suppen under servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar