lørdag 14. august 2010

Dagens: Tomat- og linsesuppe med grønnsaker

Dette er en oppskrift Supperådet prøvde ut våren 2010. Noe ubeskjedent påstår vi at utfallet var meget heldig. Og dersom man lager for mye står den seg også godt - det gjelder kanskje all suppe?
Herligheten er svært enkel å tilberede, MEN; det kan ta en liten stund å finhakke løken og de resterende grønnsakene, særlig hvis du lager dobbel porsjon. Løsning: Sett på litt god musikk og ta deg et glass rødvin!

4 porsjoner:
  • 400 g linser, grønne, brune eller røde (vi brukte røde)
  • 2 stk løk (holder med en stor)
  • 2 stk gulrot
  • 2 sk sellerirot
  • 1,5 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 9 dl kraft, ev. hønsebuljong
  • 1 bk knuste hermetiske tomater
  • 1 stk laurbærblad
  • 0,75 ts tørket oregano
  • 1,5 ss vineddik el. eplecidereddik
  • 0,75 ts brunt sukker
  • salt
  • pepper

1. Ha linsene i et dørslag og skyll godt av dem.
2. Finhakk løken og grønnsaker og surr blank i olivenolje.
3. Tilsett finhakket hvitløk, godt avrente linser, kraft /buljong, hermetiske tomater, krydder, eddik, sukker, salt og pepper. Kok opp og la trekke til linsene er møre og har jevnet suppen, 45 min - 1 time. Koketiden er avhengig av type linser som brukes.
4. Smak til med salt, pepper, ev litt mer sukker eller eddik.
5. Drypp noen dråper god olivenolje over suppetallerken ved servering. Server suppen som den er eller med brød eller en "klatt" rømme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar