mandag 26. juli 2010

Tomaternas dag = Gazpacho time

Idag börjar vi med en härlig gazpacho... Kan ni gissa varför? Jo, efter ett besök på Kosters trädgårdar så fick vi veta att det var tomaternas dag. Efter att ha smakat oss igenom ett hav av tomater så valde vi tillslut plommontomater och hemodlade gurkor från Kina. Det är ju ganska kallt men det hindrar inte oss att äta kall soppa.





























Recept på supperådets första soppa:

  • 2 Tomater
  • 1 gul lök
  • 1 gurka
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika eller grön
  • 1/4 tsk tabasco
  • 3 msk olivolja
  • en liten skvätt vinäger
  • 2 burkar tomatjuice
  • salt och peppar
  • ca 2 dl brödkuber
Blanda i en mixer och fördela grönsakerna i stora bitar(1 tomat, 1/2 gurka, 1/2 gul lök och 1/2 paprika) och en burk tomatjuice. Kör tills allt blir en pure.

Blanda allt sen i en stor skål - grönsakspuren med tomatjuice , hälften av oljan, vinäger, tabasco och salt och peppar. När detta är klart så ska soppan vila i ca 2 timmar i kylen.
Under den tiden så gjorde vi brödkrutonger och finhackade grönsaker som man kan ha som garnityr.

1 kommentar: