tirsdag 27. juli 2010

Oslos (nest) beste franske løksuppe

Det er ingen hemmelighet at Supperådet ELSKER fransk løksuppe. Faktisk kan man kanskje si at Supperådet opprinnelig ble unnfanget over en gryte fransk løksuppe i Bergen noen år tilbake.
Det er ikke godt å si om det er den fyldige kraften med hint av timian, eller om det er lokket av loff og smeltet Gruyere som gjør det - ingen ting er i hvert fall bedre enn fransk løksuppe en kald høstdag. Eller en solskinnsdag i juli, for den saks skyld.
I vinter testet Aftenposten Aften Oslos beste løksupper, og Brasserie Hansken stakk av med seieren.
- Hemmeligheten er at vi bruker tre ulike løksorter, brasserer i vin og bruker ekte fransk gruyereost. Mange jukser med osten, men det kan man ikke, sa Hanskens svenske kjøkkensjef, Stefan Walltin den gangen.
Representanter fra Supperådet innfant seg rask hos Walltin, og kan bekrefte at - ja - han lager definitivt en god løksuppe. Om den var på høyde med vår egen kan dog diskuteres.
Les mer om testen på aftenposten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar