torsdag 14. oktober 2010

Supperådet samles igjen: Løksuppens seier

Som nevnt tidligere i denne bloggen kåret Aften Aften i fjor vår løksuppen på Brasserie Hansken til byens beste. En liten delegasjon fra Supperådet innfant seg straks på Hansken, og bekreftet tvert at den svenske kjøkkensjefen kunne sin løksuppe. Likevel hadde vi Avdeling Incognitgatens eminente variant anno høsten 2009 friskt i minne.
I dag hadde vi endelig gleden av et gjensyn med sistnevnte suppe, og vi fikk med det bekreftet det vi trodde - og kjøkkensjefen på Hansken fryktet; byens beste løksuppe lages i Incognitogaten! Nydelig kraft og deilig Gruyere - bedre kan det ikke bli.

1/2 kg løk
2 ss smør
2 ss cognac
1 ss hvetemel
1 dl hvitvin
1 ss finhakket timian
1 ss finhakket meriam
1/2 ts dijon sennep
1 l kjøttkraft
loff
Gruyere (ost)
litt mer timian

Slik gjør du:
Rens løken og skjær den i tykke skiver. Smelt smøret i en stor jerngryte og stek løken på svak varme til den blir myk og gyllen, omtrent 10 minutter.
Hell over cognac og kok inn mesteparten av væsken. Ha på mel, urter og sennep og rør godt inn i løken. Hell over kraft og vin og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fordel suppen i ildfaste suppeboller. Legg en skive loff i hver bolle og strø over ost og litt timian. Sett bollene i stekeovnen på grillfunksjon eller maksimal temperatur og gratiner til osten bobler. Serveres med resten av loffen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar