
Når blaserte foreldre er i ferd med å kaste en en haug med lammeben, siden "det er for lite kjøtt på til å lage en skikkelig fårikål", er man bare nødt til å gripe inn. Det fins nemlig intet bedre utgangspunkt for en deilig kraft! Fyll en stor gryte med bena, tilsett løk, gulrøtter, salt, pepper, laurbærblader og hva du måtte finne i kjøleskapet, hell over vann og kok og reduser for harde livet i fire timer.
Denne deilige kraften skulle bli utgangspunktet for en nydelig, krydret lammesuppe, som igjen skulle bli utgangspunktet for en utrolig hyggelig kveld! NB: Nytes best med sherry og lettbent jazz.
I gryten:
400 g lammekjøtt i små terninger
1 løk
Olje til bruningen
2 fedd hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
2 gulrøtter
3 skiver sellerirot
1 fennikel
1 ts salt grovmalt pepper
1/2 ts malt spisskum
1/2 chili
3 ss tomatpure
2 bokser hermetiske tomater
1-2 bokser hermetiske hvite bønner
3-4 dl lammekraft
Smak til med chilipaste eller sweet chilisaus, frisk koriander
Slik gjør du:
Del kjøttet i terninger og brun i olje sammen med løk. Når kjøtt og løk er gyllent tilsett finhakket hvitløk, chili, ingefær, gulrøtter, selleri og fennikel i tynne strimler.
Dryss over salt og krydder.
Rør inn tomatpure og spe med kraft /vann og hermetiske tomater.
Smak til med krydder og la trekke 5-6 min.
Frisk koriander tilsettes rett før servering. Kok opp og la trekke i 25-30 min.
Hell laken av hvitebønner og tilsett i suppen. Om ønskelig tilsett 1 ss mat eller tyrkisk yoghurt i suppen ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar